Sit blanc al Delta de l'Ebre [Escribano nival en el Delta de l'Ebre]

© Ricard Gutiérrez, 14.12.2010

El 14.12.2010 es va detectar un exemplar de Sit Blanc (Plectrophenax nivalis) a la zona de Migjorn, Sant Jaume d'Enveja, Delta de l'Ebre (Ricard Gutiérrez), vegeu un parell de fotografies.

Aquest exemplar arribà a la zona amb una baixada de temperatures anunciada per a la setmana de l'observació. Casualment o no el mateix dia de la cita s'observà un cabussó orellut (Podiceps auritus) al delta del Llobregat, Barcelona (Ferran López) i arrivaben set Becs de serra grossos (Mergus merganser) a la ria d'Eo, a Lugo (L.José Salaverri), ocells tots ells de distribució més nordenca i potser anunci d'un canvi de temps cap a més fred.

El Sit Blanc és rar a nivell català i el portal Ornitho.cat recull per als tres darrers anys quatre cites:

  • 30.11.2007, 1 ex. a Premià de Mar (Jaume Castellà)
  • 11.12.2008, 1 ex. a Àger, Noguera (Marc Gàlvez)
  • 7.11.2009, 1 ex. a la Gola del Ter, Torroella de Montgrí, Baix Empordà (Oriol Baena)
  • 20.12.2009, 2 exs. a Sort, Pallars Sobirà (Job Roig)
I encara hi hauria una altra cita de gener de 2009 recollida en aquest mateix blog al Pirineu.

La present cita seria la primera per a la temporada 2010-2011 i cau dintre de les dates que sol presentar-se aquesta espècie molt escassa però de presència gairebé anual els darrers temps.

© Ricard Gutiérrez, 14.12.2010


Resumen. Escribano nival en el Delta de l'Ebre.
El 14.12.2010 se observó un ejemplar de Escribano Nival en Migjorn, Sant Jaume d'Enveja, en el delta del Ebro, Tarragona. Se trata aparentemente de la primera cita de la temporada en Catalunya donde en los últimos tres años se han producido cuatro citas según el portal Ornitho.cat, junto con otra recogida en este blog y donde la especie sería muy escasa pero de presencia casi anual.

Abstract. Snow Bunting at Ebro Delta. On 14.12.2010 a Snow Bunting was seen at Migjorn, Ebro Delta, Tarragona, Catalonia. It's the 1st record of the season of a species that in Catalonia is a nearly annual very rare visitor with only five records in the last three years (four from Ornitho.cat and another from this blog, see above).

Comentarios

Entradas populares de este blog

A 'Black' White Stork at Aiguamolls, Girona

Cuándo y dónde ver aves en Cataluña

Las últimas de las Filipinas