Ocells de L'Hospitalet de Llobregat: Tallareta cuallarga, nova espècie per a la ciutat [Aves de L'Hospitalet: Curruca rabilarga, especie nueva]


Dins la sèrie aperiòdica que inclou aquest bloc relativa als ocells de la ciutat de L'Hospitalet de Llobregat, on vist, s'inclouen notícies de rellevància en l'àmbit local que també són objecte d'altres blocs cadascun en el seu àmbit i aquí venen etiquetades amb la referència a la nostra ciutat.



El dia 21.10.2009 s'ha afegit una altra espècie al catàleg de la fauna de L'Hospitalet de Llobregat: la tallareta cuallarga (Sylvia undata), un ocell passeriforme de mida petita que ha estat observat (un exemplar) a la zona de Can Trabal, Bellvitge. Es dona la circumstància que aquesta espècie efectua desplaçaments altitudinals a l'hivern, abandonant les seves zones de cria tradicionals (com ara el massís del Garraf) per baixar a la plana deltaica en el nostre cas. Teniu més informació sobre l'espècie al SIOC aquí. Can Trabal, d'aquesta manera, actua com un àmbit més del delta del Llobregat que és. El mateix dia hi havia una forta migració de tallarols de casquet (Sylvia atricapilla) així com altres espècies hivenants com ara tord (Turdus philomelos) o titella (Anthus pratensis). Però, conjuntament amb l'observació de la tallareta, va destacar del dia l'observació d'una femella de falcó pelegrí (Falco peregrinus) aturada a la zona a una torre d'alta tensió (foto de capçalera). No deu ser el primer cop que hi és perquè la torre presentava (veure imatges) força restes d'excrements de rapinyaire. Tot plegat, bones notícies per a la fauna d'aquesta ciutat.

Resumen. Aves de L'Hospitalet: Curruca rabilarga, especie nueva. El 21.10.2009 se ha añadido una nueva especie al catálogo de la fauna de la ciutat de L'Hospitalet de LLobregat, Barcelona de la que este blog se ocupa mediante una serie especial de posts etiquetados oportunamente. Un ejemplar se encontraba en la zona deltaica de Can Trabal, que también registraba paso relevante de otros sílvidos y túrdidos. En la zona se detectó una hembra de halcón peregrino posada en una torre de alta tensión (fotografía). En conjunto, un número de citas que dan más valor a esta zona de la ciudad y del delta del Llobregat.

Abstract. Birds of L'Hospitalet de Llobregat: Dartford Warbler, new species. On 21th October 2009, a new bird species has been added to the list of the birds of the city of L'Hospitalet de Llobregat, just S of Barcelona city. This blog deals regularly with comments on the fauna of this my city, which are adequately labelled as such. A Dartford's was found within the agricultural area of Can Trabal, which also was experiencing a rather heavy passage of other warblers such as blackcaps, robins, chiffchaffs or song thrushes. In the area, a female Peregrine (photo above) was found perched on a high voltage tower. All in all, these records give more value to this are of the city and to the whole Llobregat Delta.

Comentarios

Entradas populares de este blog

A 'Black' White Stork at Aiguamolls, Girona

Cuándo y dónde ver aves en Cataluña

Las últimas de las Filipinas