Ocells de L'Hospitalet de Llobregat: Boscarler comú, nova espècie per a la ciutat


El 16.4.2011 en el marc d'una caminada popular al riu Llobregat organitzada per la Plataforma Salvem la Zona Agricolha, es van detectar un total de 26 espècies d'ocells entre el punt de sortida a Bellvitge i el riu Llobregat, entre la C-31 i la C-32. Una de les espècies escoltades va ser un Boscarler comú (Locustella luscinioides) que cantava als canyissos de la vora del riu (Ricard Gutiérrez).


Es tracta de la primera citació per a la ciutat de L'Hospitalet de Llobregat. L'espècie és força rara al Delta del Llobregat on va niar una parella al menys el 2004-2005 a la maresma de les Filipines, Viladecans i aquest mes es troba en migració prenupcial per tot Catalunya.

Més informació d'aquesta espècie al portal SIOC.cat aquí i podeu escoltar el cant d'aquesta espècie a les gravacions de la web xeno-canto magatzemades en aquesta plana.


Abstract. Birds of L'Hospitalet de Llobregat. Savi's Warbler, 1st for the city. During a visit to the Llobregat river on 16.4.2011 within an organized walk across the area, a Savi's Warbler was heard in full song in the edge of the river Llobregat. This is the 1st record of the species for this town of the Llobregat Delta and perhaps the Barcelonès county. Despite a pair of the species has bred in the past elsewhere in the Llobregat Delta, it's a rare species there and this record fits well with the expected migration dates for the species.


Resumen. Aves de L'Hospitalet de Llobregat. Buscarla unicolor, nueva especie para la ciudad. En una visita al río Llobregat el 16.4.2011 en el marco de una caminata popular por la zona se detectó un macho de buscarla unicolor cantando en el margen del Llobregat, siendo la primera cita para la ciudad y probablemente para la comarca del Barcelonés. Pese a que una pareja de la especie nidificó en el pasado en el delta del Llobregat, la especie es rara en esta zona si bien esta cita se encuentra dentro del periodo esperable de la migración de la especie.

Comentarios

Entradas populares de este blog

A 'Black' White Stork at Aiguamolls, Girona

Cuándo y dónde ver aves en Cataluña

Las últimas de las Filipinas