Ocells de L'Hospitalet: Anthus trivialis, nova especie i avifauna al riu Llobregat

En una sortida al parc de Can Buxeres, L'Hospitalet el dia 13.4.2008 es van detectar dos exemplars de Piula dels Arbres Anthus trivialis (Ricard Gutiérrez, Gerard Gutiérrez). Es la primera cita per al municipi i no apareix al catàleg de la fauna de L'Hospitalet . A la mateixa sortida es va detectar un mascle de Tallarol de Garriga Sylvia cantillans cantant, primera cita pel parc (foto a sota, © Ricard Gutiérrez).



El dia abans, i en el marc del Curset d'identificació d'ocells al camp, es va efectuar una sortida pel riu Llobregat entre els termes de L'Hospitalet de Llobregat i Cornellà. Entre les 40 i escaig espècies detectades, destaquen un martinet ros Ardeola ralloides, que va poder ser gravat en video (© Ricard Gutiérrez, a sota) i que és un dels dos presents al delta del Llobregat aquests dies; una primera citació migratòria de capsigrany Lanius senator, una femella; i abundants teixidors Remiz pendulinus, entre ells un adult mascle anellat. Al riu, molt afectat per obres diverses, alguns limícoles, sobre tot cames-llargues Himantopus himantopus.



Abstract: Tree Pipit, new to L'Hospitalet de Llobregat and birds from Llobregat river. On 13.4 two Tree Pipits, the 1sts for the town were heard at Can Buxeres park. A male Subalpine Warbler also frequented the trees of the area. The day before, a Squacco Heron was recorded at the Llobregat river, that also held some waders, many Penduline Tits and a female Woodchat Shrike, the first seen on passage this season in the river.

Comentarios

Entradas populares de este blog

A 'Black' White Stork at Aiguamolls, Girona

Cuándo y dónde ver aves en Cataluña

Las últimas de las Filipinas