Ocells de L'Hospitalet de Llobregat:: hivernada de Pinsà Mec (F.montifringilla)


D'esquerra a dreta, mascle de pinsà comú, femella de pinsà comú i femella de pinsà mec
De izquierda a derecha: macho de pinzón común, hembra de pinzón común, hembra de pinzón real
Left to right: male Chaffinch, female Chaffinch and female Brambling
© Ricard Gutiérrez. Parc de les Planes, L'Hospitalet de Llobregat 6.3.2010


Tal i com és detallat en aquest blog, el 10.1.2010 es va produir la primera cita històrica de L'Hospitalet de Llobregat de pinsà mec (Fringilla montifringilla). El dia 6.3.2010 es va tornar a veure una femella d'aquesta espècie al Parc de les Planes, en el marc de la sortida del curs d'identificació d'ocells al camp 2010 (R.Gutiérrez et al). L'ocell estava acompanyat de pinsans comuns (F.coelebs) a la part alta del parc, dins una pineda.

Tot i que fa dos mesos de l'anterior observació, aquesta segona cita de l'espècie a la ciutat fa pensar que pot haver estat el mateix individu que hagi hivernat al parc tot aquest temps. Aquesta circumstància afegeix interès a la mera observació puntual registrada ja que el pinsà mec és un hivernant rar a la costa central catalana i encara més dins localitats urbanes com ara L'Hospitalet de Llobregat.


Resumen: Aves de L'Hospitalet de Llobregat: invernada de pinzón real. El 10.1.2010 se produjo la primera cita de pinzón real de la ciudad. El día 6.3.2010 se volvió a detectar un pinzón real, también hembra, lo que hace suponer que se trate del mismo ejemplar que haya invernado en la zona, hecho raro en la costa central catalana e inaudito en esta ciudad.

Abstract. Birds of L'Hospitalet de Llobregat: Brambling overwintering. On 10th January, the first-ever record of Brambling for the city was that of a female at Les Planes parc. On 6th March another female Brambling was seen at the same place. Both birds are presumably the same individual that would have overwintered in this area, a rare fact for the catalan coast and certainly second to nothing for the city.

Comentarios

Vicente Giménez ha dicho que…
Oye, muy interesante el blog. Me ha gustado mucho. Ánimo que hacen falta iniciativas como estas.
Vicente Giménez (Murcia)

Entradas populares de este blog

A 'Black' White Stork at Aiguamolls, Girona

Cuándo y dónde ver aves en Cataluña

Las últimas de las Filipinas