Ocells de L'Hospitalet: Morell cap-roig, Xibec i Cigonya hivernants!

El mascle de Xibec observat al Llobregat l'1.12.2007 (© R.Gutiérrez)
El macho de Pato colorado, con cercetas, en el Llobregat 1.12.2007
The drake Red-crested Pochard, with Common teals, at L'Hospitalet. 1.12.2007

Avui 1.12.2007 ha finalitzat la segona edició del Curs d'identificació d'ocells al camp amb una sortida al riu Llobregat entre L'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i Cornellà (també de Llobregat). S'han observat 41 espècies d'ocells en una zona molt atacada per les obres d'entubament de tota mena de canalitzacions. Una és primera cita per a L'Hospitalet (i potser Cornellà?): una femella de Morell de Cap-roig Aythya ferina que ha sortit volant de Cornellà i ha marxat riu avall, sobrevolant L'H. Gairebé increïble ha estat també l'observació, dins L'H d'un mascle de Xibec Netta rufina (trobada per Armand Ramal i altres), potser la segona cita per a la ciutat, acompanyat de xarxets.

Més amunt, a Cornellà i davant de Can Comes, al Parc Agrari del Delta del Llobregat, una Cigonya blanca Ciconia ciconia observada el dia abans per Eduard Bastida i retrobada avui per tots nosaltres (foto de l'esquerra, © Ricard Gutiérrez) . A més, un estol de 60 aloses Alauda arvensis hivernant a la llera del riu prop la C-31, tres cabussets T.ruficollis, alguna fotja Fulica atra, més de 50 collverds Anas platyrhynchos, bernats pescaires Ardea cinerea i sis cotorres de Kramer Psittacula krameri entre d'altres espècies, un conill Oryctolagus cuniculus a part. En definitiva, que el Llobregat ja no és amarronat com ens deia determinat grup musical dels anys setanta. O ho intenta!

Cigonya blanca a Cornellà .1.12.2007
Cigüeña blanca en Cornellá de Llobregat. 1.12.2007
White Stork at Cornellà de Llobregat 1.12.2007

ABSTRACT: Birds of L'Hospitalet de Llobregat: Overwintering Pochard, Red-crested Pochard and White Storks! On 1.12.2007 a new species for the local L'Hospitalet list was added: Pochard, a female flying over the Llobregat river. A 2nd for the city, Red-crested Pochard, was also recorded. A bit north, within Cornellà area, a White Stork was recorded. A total 41 species list was noted including many waterfowl and some local specialities. The quality of the river, despite intensive works in due course, seems to be improving.

Part dels observadors veient el Xibec al riu Llobregat, a L'Hospitalet. 1.12.2007
Parte de los observadores viendo el Pato Colorado en el río Llobregat en L'Hospitalet 1.12.2007
Part of the observers while watching the Red-crested Pochard, at L'Hospitalet. Dec 1st 2007

Comentarios

Entradas populares de este blog

A 'Black' White Stork at Aiguamolls, Girona

Cuándo y dónde ver aves en Cataluña

Las últimas de las Filipinas