Ocells de L'Hospitalet de Llobregat. Reietó (Regulus regulus), nova espècie per a la ciutat [Birds of L'Hospitalet .Goldcrest, new city species]


El Reietó (Regulus regulus) és un dels ocells més petits d'Europa. Propi d'àmbits forestals montans, a Catalunya nia als Pirineus i de forma puntual al Montseny (vegeu més informació al SIOC aquí). Malgrat pugui ser una espècie que localment és freqüent en boscos de coníferes a muntanya, a l'època de cria és absent de la resta del territori. A l'hivern però es reben contingents de la resta d'Europa (hi ha una recuperació d'un ocell anellat a Suïssa als Pirineus) i la temporada 2010-2011 sembla ser un d'aquests hiverns on s'observen reietons en llocs inusuals de la costa. Mogut per aquesta circumstància el portal ornitho.cat està recollint dades d'aquesta espècie, de la qual a data 4.12.2010 ja s'havien recollit 164 cites (vegeu mapa).


El reietó però no s'havia citat a L'Hospitalet de Llobregat on sí hi havia cites hivernals del seu parent proper, el Bruel (R.ignicapilla). Era evident que aquest hivern era bon moment per afegir una espècie nova al catàleg de la fauna ornitològica de la ciutat i per això no va estranyar que el 3.12.2010 s'observessin dos a potser una de les zones més adients potencialment per ell a la ciutat: els pinars que hi ha al parc de les Planes (Ricard Gutiérrez). Dos exemplars voltaven emetent el seu reclam i constitueixen l'espècie número 150 de les citades a L'Hospitalet de Llobregat. Quina serà la propera?

Abstract. Goldcrest, new species for L'Hospitalet de Llobregat. On 3 December 2010, two Goldcrests (R.regulus) were observed in an urban park of my hometown, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona. This is the 1st record for the city, now scoring 150 species on its town list. This record has been included in the ornitho.cat database which is gathering which seems to be an influx of N birds to Catalonia. Database includes so far 164 records up to early December 2010.

Resumen. Reyezuelo sencillo, especie nueva para L'Hospitalet de Llobregat. El 3.12.2010 se observaron dos reyezuelos sencillos en un parque urbano de mi ciudad, L'Hospitalet de Llobregat. Esta es la primera cita para la ciudad cuyo catálogo ornítico alcanza ya las 150 especies de aves. La cita ha sido incluída en la base de datos ornitho.cat que está recogiendo datos de lo que parece ser una entrada de aves norteñas en Catalunya y que incluye, hasta principios de Diciembre 2010 un total de 164 citas.

Comentarios

Entradas populares de este blog

A 'Black' White Stork at Aiguamolls, Girona

Cuándo y dónde ver aves en Cataluña

Las últimas de las Filipinas